Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Selasa, 20 November 2012

Kempen Boikot Israel 2012

Maaf kepada pembaca blog ini...
Kerana penulis tidak sempat untuk mengemaskini blog ini...
Di sebabkan kesibukkan sebagai seorang penuntut ilmu...
Dan terima kasih...
Kepada yang masih sudi mengunjungi blog yang tidak seberapa ini...
Kali ini penulis ingin berkongsi...
Kemaskini daripada Senarai barangan yang perlu diboikot...
Dengan senarai yang baru bagi tahun 2012...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Isnin, 24 September 2012

Siapa Lelaki Dayus


Ramai yang tahu dayus tu bermaksud pengecut, takut, tak berani...
Tetapi berapa ramai yang tahu siapa lelaki yang dianggap dayus??

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Selasa, 14 Ogos 2012

Seksyen 114A Pemusnah Kebebasan

Bagi pengguna yang mengikuti perkembangan internet...
Mungkin anda semua tahu mengenai satu Seksyen baru yang diperkenalkan...
Seksyen tersebut yang dikenali sebagai Seksyen 114A "Andaian Fakta Dalam Penerbitan"...
Seksyen ini bakal menyekat hak kebebasan bersuara dalam internet...
Ia juga menyusahkan pengguna internet khususnya di negara tercinta ini...



Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Sabtu, 11 Ogos 2012

Mencari Lailatul Qadar

Malam yang lebih baik daripada seribu bulan...
Itulah gelaran yang diberikan kepada Lailatul Qadar...
Sehingga mempunyai surah yang khusus didalam Al-Quran...
Yang menunjukkan kemuliaan malam Al-Qadar...
Juga terdapat hadis - hadis yang menunjukkan kelebihan Lailatul Qadar...



Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Rabu, 25 Julai 2012

Hari Kemerdekaan 2012

Hari Kemerdekaan atau Hari Kebangsaan...
Disambut setiap tahun di negara kita...
Iaitu setiap kali tanggal 31 Ogos setiap tahun...
Bemula dengan sambutan pertama pada tahun 1957...
Kira - kira balik dah genap...
Ehh... Kejap2...
Tahun ni nombor ganjil kan??
Dah ganjil 55 tahun kita menyambut hari kemerdekaan...
Err... Macam pelik pulak bunyinya...
Huhuhu...
Seperti yang kita tahu...
Walaupun masih ada yang mungkin tidak tahu...
Tema untuk tahun ni dah bukan 1 Malaysia dah...
Haaa... Tu la hampa (untuk yang tak tau lg, yang tau senyap sudah) ...
Tak ambik tahu hal semasa...
Tahun ni tema hari kemerdekaan kita...
"Janji Ditepati"
Apa yang ditepatinya??
Entah la...
Tak berani nak komen lebih - lebih...


Tapi bukan tu yang penulis nak tekankan kat sini...
Yang penulis nak tekankan kat sini logo tahun ni...
Jom kita tengok logo untuk tahun ni...
Memang paling lawa dalam sejarah...
Paling susah nak buat lukis...

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Ahad, 22 Julai 2012

Salam Ramadhan 2012...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Lama jugak blog ini tak dikemaskini...
Almaklumlah...
Makin malas nak menaip...
Tambah - tambah pulak sekarang ni idea nak tulis makin berkurang...
Tambah pulak dengan kesibukkan projek untuk subjek...
Err... Berapa kali tambah dah...

Rasanya tak terlambat lagi kot untuk penulis nak ucapkan...
"SELAMAT  BERPUASA"...
Kepada pembaca yang masih sudi berkunjung ke blog ini...
Mula ingat dah tak dak orang tengok dah...
Sekali tengok statistik ada orang masuk lagi...
Walaupun banyaknya bot enjin carian...

Apa - apa pun terima kasih kepada yang masih baca blog ni...
Walaupun dah lama tak update...
Semoga kita semua sentiasa diberkati sepanjang hidup...
Semoga sentiasa dirahmati sentiasa...
Sekian untuk post kali ini...
Terima kasih...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Jumaat, 25 Mei 2012

Apabila roh mula berbicara...

Hidup dan mati adalah ketentuan...
Setiap yang bernyawa pasti akan merasakan kematian...
Pernahkah kita terfikir...
Bagaimanakah kita akan menemui ajal??
Adakah kita akan sakit sepanjang sebelum kita menemui kematian??
Ataupun kita akan mati secara terkejut??


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Khamis, 26 April 2012

Lelaki dapat bidadari... Perempuan??

Pasti anda pernah mendengar...
Selalu orang bercerita tentang bidadari syurga...
Yang merupakan ganjaran kepada kaum lelaki yang masuk syurga...
Ramai guru - guru agama yang selalu mengingatkan kita pasal benda ni...
Tapi pernahkah anda terfikir...
Kalau lelaki dapat bidadari perempuan dapat apa??

Mana aci lelaki saja yang dapat...
Perempuan tak dapat apa - apa...
Malah ada yang pandai - pandai kata...
Kalau lelaki dapat bidadari, perempuan mesti dapat bidadara...
Ye la kan...
Kalau pelayan dalam kapal terbang tu...
Lelaki dipanggil pramugara, perempuan dipanggil pramugari...
Jadi ramai yang ingat klau ada bidadari, mesti ada bidadara...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Khamis, 19 April 2012

Qariin... Teman kita daripada kecil...

Pernahkah anda merasa seperti ada orang yang ikut bila berjalan sorang - sorang??
Ataupun rasa macam orang kat sebelah anda ketika anda berseorangan...
Bagi yang penakut mesti rasa meremang bulu roma bila berseorangan...
Tahukah anda memang ada makhluk yang sentiasa ikut kita...
Daripada kita baru dilahirkan tahu x??


Itu la salah satu sebab anak yang baru dilahirkan menangis...
Sebab nampak kawan dia tu la...
Pernah tak dengar anak - anak kecik sembang sorang - sorang...
Sebenarnya dia bukan sembang sorang - sorang...
Tapi sedang sembang dengan kawannya ataupun dikenali sebagai Qarin dalam Islam...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Ahad, 15 April 2012

Apabila menduduki rumah baru...

Selalu kita mendengar pelbagai aduan apabila memasuki rumah baru...
Ada yang diganggu makhluk halus...
Ada yang diganggu binatan berbisa...
Ada yang tidak tenang apa bila berada di rumah baru...
Mesti macam - macam perkara telah dilakukan untuk mengatasinya...


Antaranya buat majlis bacaan Yaasiiin...
Ada yang panggil orang yang lebih beragama untuk memasang pagar...
Dan yang paling selalu sekali panggil bomoh...
Siap asap - asap lagi...
Tak tahu ke yang asap tu makanan jin??
Jadi, apa yang nak kena buat bila masuk rumah baru??
Di sini penulis nak kongsikan beberapa petua yang perlu dilakukan apabila masuk rumah baru...



Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Sabtu, 14 April 2012

Ingatlah keluarga anda...

Si ayah yang berehat di ruang tamu akibat kepenatan baru pulang dari kerja tiba - tiba disapa oleh anaknya yang baru berumur 7 tahun.
Anak : Ayah,boleh tak Faiz tanya sesuatu?
Ayah : Ya. Nak tanya apa?
Anak : Berapa pendapatan ayah sejam?
Ayah : Itu bukan urusan kamu, buat apa sibuk nak tanya?
Anak : Faiz saja nak tahu ayah, tolonglah beritahu berapa ayah dapat sejam bekerja di pejabat?
Ayah : 20 ringgit sejam. Kenapa nak tahu?
Anak : Oh...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Jumaat, 13 April 2012

Kisah seorang pelajar dengan Guru...

Kali ini penulis nak kongsikan mengenai sebuah kisah...
Kisah ini berlaku di antara seorang pelajar dan seorang guru...

Dialog ini terjadi apabila seorang pelajar bernama Ali bertanyakan soalan dalam kelas...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Selasa, 3 April 2012

Terlalu besar untuk pegang lama - lama...

Dah lama rasanya blog ni tak dikemaskini...
Minta maaf la kepada semua pembaca yang setia mengunjungi blog ini...
Terima kasih yang teramat saya ucapkan kepada yang masih sudi mengunjungi blog ini...
Untuk kali ini saya nak berkongsi satu cerita...
Cerita biasa tapi mempunyai dua maksud...
Jadi kepada yang rasa - rasa belum cukup umur lagi tu...
Jangan lah teruskan membaca...

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Khamis, 5 Januari 2012

Selamat Tahun Baru 2012 dan Selamat Menjawab Peperiksaan...

Da lama rasanya blog ni tak berentri baru...
Kepada yang masih setia mengunjungi blog ni (ada ke??)...
Penulis nak mintak maaf la sangat - sangat sebab tak dapat nak kemaskini...
Maklumlah sibuk ngan projek...
Sekarang ni pulak sibuk dengan peperiksaan akhir semester...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih