Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Selasa, 10 Mac 2009

Tragedi di suatu hari......

Kisah ini terjadi pada 09-03-2008....
Pada hari menghantar lab exercise IDE yang sememangnye memeningkan kepale....
Aku tak faham langsung ape bende yang dia nak....
Jadi aku pun wat cambiasa 'copy and modified'....
Pastu cuba faham2 kan apa yang ak copy tu....
Tapi kali ni aku tak faham2 jugak....
Huh... nape lar susah sangat nak fahamkan bende tu......
Tapi bukan bende tu yang ak nak cerita.....

Jadi masa tu hujan renyai - renyai.....
Mulanya kami nak tunggu ar hujan tu berhenti.....
Tapi bila dah dekat nak pukul 4 pun hujan tak berhenti - henti jugak.....
Jadi kami ambik keputusan untuk redah jer hujan tu....
Lagi pun hujan renyai - renyai jer.... bukan lebat pun....
Tapi... tetiba jer masa ngah kat traffic light depan ngan balai polis....
Hujan mula lebat balik....
Sudah.... dah lar tak pakai baju hujan....
Sib bek bila sampai kat TTU 3.... hujan slow balik.....

Bila sampai kat cubic tu ingat boleh la print kat library.....
Tapi... library pulak tutup......
Maka kami berbincang lah mencari jalan penyelesaian untuk masalah ni.....
Ash bagi cadangan pi kat umah kawan dia kat TTU....
Sebab kawan dia banyak printer....
Leh pinjam jap.... [kena bayar jugak.... huhuhu....]

Masa kat simpang nak wat U-turn tu tetiba jer moto rase berat....
Nape plak ni.....
Rupa-rupanya tayar belakang pancit.....
Huhuhuhu~
Penyelesaiannya.... turun dan tolak moto dari simpang tu sampai kat umah kawan ash kat TTU tu.....

 
simpang yang moto pancit dengan rumah member ash

Dah selesai semua print.....
Pastu kami gi antar exercise tu kat cubic.....
Selesai.... [p/s : lepas ni ak tak terlibat.... ash sorang sorang jer yang kena lepas ni.... ak x nak citer.... tanya dia sendri....]

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Rabu, 4 Mac 2009

Alhamdulillah.......

Post ini merupakan sambungan daripada Naper lar....... yang ditulis pada 22-02-2009 mengenai tok wan (atuk) sy yang dimasukkan ke dalam Hospital Sultanah Bahiyyah(HSB) disebabkan pendarahan dalam otak.....

Alhamdulillah....
Walaupun masih belum boleh bercakap tetapi tok wan sy telah pun sedar daripada mimpi yang panjang.....
Kalau tak silap sy, pukul 2.00 ptg 04-03-2009, sy telah menerima satu mesej daripada bonda tercinta menyatakan bahawa tok wan dh bukak mata.....
Disebabkan oleh HSB yang sentiasa penuh, maka tok wan sy telah dipindahkan ke Hospital Daerah Kubang Pasu ataupun Hospital Jitra (HJ) pada petang tadi....

Pertama skali sblm lupa, sy nk ucapkan lar terima kasih kepada semua yang telah mendoakan yang terbaik untuk tok wan sy....
Jasa anda tak dapat lar sy nk balaskan dan Insya-Allah akan sy kenang hingga akhir hayat....
Mana tak nya.... tu tok wan yang paling rapat ngan sy walaupun dia bukanlah tok wan kandung.... tp abang kepada tok wan kandung sy....
erk... ap yang sy cuba nk ckp ni.... dh jd tunggang terbalik dh ayat ni....

Tp....
Risau gak sy bila pindah pi kat HJ....
Pasal HJ tu tak banyak sangat peralatan yang dapat membantu ketika kecamasan.....
Tp.... sy cuba lar tak nak fikir benda mcm tu.....
Biar takdir yang menentukan...... (che...wah... skima gila ayat....)

Ok lar....
Setakat ni lar dulu post kali ni.....
Klau cakap panjang2 nanti lari plak fakta.....
Susah nk kejar balik....
Hehehehe.....

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih