Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Rabu, 25 Julai 2012

Hari Kemerdekaan 2012

Hari Kemerdekaan atau Hari Kebangsaan...
Disambut setiap tahun di negara kita...
Iaitu setiap kali tanggal 31 Ogos setiap tahun...
Bemula dengan sambutan pertama pada tahun 1957...
Kira - kira balik dah genap...
Ehh... Kejap2...
Tahun ni nombor ganjil kan??
Dah ganjil 55 tahun kita menyambut hari kemerdekaan...
Err... Macam pelik pulak bunyinya...
Huhuhu...
Seperti yang kita tahu...
Walaupun masih ada yang mungkin tidak tahu...
Tema untuk tahun ni dah bukan 1 Malaysia dah...
Haaa... Tu la hampa (untuk yang tak tau lg, yang tau senyap sudah) ...
Tak ambik tahu hal semasa...
Tahun ni tema hari kemerdekaan kita...
"Janji Ditepati"
Apa yang ditepatinya??
Entah la...
Tak berani nak komen lebih - lebih...


Tapi bukan tu yang penulis nak tekankan kat sini...
Yang penulis nak tekankan kat sini logo tahun ni...
Jom kita tengok logo untuk tahun ni...
Memang paling lawa dalam sejarah...
Paling susah nak buat lukis...
Haaaa...
Lawa dak??
Hahahampeh...
Ni macam tak mau buat logo saja...
Rasanya kalau bagi kat pembaca semua buat...
Tak sampai 5 minit dah boleh siap...
Tak payah nak susah - susah ambik pensel lakar - lakar...
Pakai Microsoft Word atau Paint dengan akses ke internet...

Sat - sat...
Mai kita tengok dulu huraian logo yang paling susah nak cipta ni...


Boleh baca dak??
Rasanya dah cukup besar dah penulis printscreen tu...
Kalau tak boleh baca jugak masuk la dalam laman web kat bawah ni...
http://www.malaysiamerdeka.gov.my/v2/ms/malaysiaku/galeri/tema-dan-logo-kemerdekaan-ke-55
Harap - harap depa tak padam la...
Kalau padam jugak hampa perosah la baca macam mana pun...

Kat bawah ni ada sikit la huraian daripada Oh! Tidak...
Memang detail abih dia hurai...
Jom kita sama - sama tengok...

Pastu kat bawah ni ada satu logo kawan dia lukis...
Penulis tengok pun nampak lagi logik...
Banding dengan logo kat atas tu...
Jom kita tengok...

Kat bawah ni pun ada lagi logo - logo cadangan...
Siap ada warna lagi...

Cukup lah kot untuk kali ni...
Tak boleh nak komen banyak - banyak...
Sebab logo ni lawa sangat...
Sat gi sentap pi sapa nak buat logo??
Hehehe...

Nak tengok logo - logo hari kemerdekaan sebelum ni...
Pi kat bawah sekali kat sumber tu ada...
Sekian, terima kasih...

Sumber :
OhTidak!Tema dan Logo Kemerdekaan 55

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih