Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Selasa, 25 Oktober 2011

MyKAD baru 2012??


Apa la yang diaorang nak buat sebenarnya ni??
MyKAD baru??
Macam mana pulak rupanya??

Sudah tentu soalan diatas bermain dalam kepala sesetengah pembaca...
Bagi yang dah tahu mesti la tak dak rasa apa - apa...
Sebab memang nak keluar baru...
Kata Menteri Keselamatan Dalam Negeri la...
Nak confirm sahih ke tak...
Kita tunggu la tahun depan macam mana...

Rasanya tak payah kot nak terangkan apa dia MyKAD...
Semua da tahu kan apa tu MyKAD...
MyKAD tu singkatan daripada My yang mewakili Malaysia...
Dan KAD yang mewakili Kad Akuan Diri...
Sebelum tu mai la kita tengok dulu rupa MyKAD yang ada sekarang...
Pastu hampa nilai la sendiri apa yang beza...

Hehehe...
Memang la MyKAD kat atas tu tak wujud...
Tapi takkan la nak ambik MyKAD betul pulak kan??
Dah puas tengok Rowan Atkinson kat atas tu??
Mai kita tengok macam mana pulak rupa MyKAD yang dikatakan baru ni...
Atau senang cakap bakal dikeluarkan pada tahun 2012...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Khamis, 13 Oktober 2011

Facebook Chat Sidebar Disabler (versi 1.9.7)

*Kemaskini... Sila ke laman Social Reviver untuk kemaskini terbaru... Terima Kasih.. 

Masihkah anda ingat artikel Facebook Chat Sidebar kepada Chatbox yang lama...
Tentunya ramai yang tidak dapat menggunakannya sekarang...
Walaupun dah install dan reinstall balik pun...
Tetap tak boleh nak guna jugak...
Mesti bengang kan??


Ye la kata boleh disable chat sidebar baru...
Tapi tak jadi pun...
Ada jer sidebar baru kat situ...
Ntah2 ada yang mengatakan saya menipu...
Sebab benda ni tak boleh pakai pun...

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Ahad, 2 Oktober 2011

Bagaimana rasanya "couple"...

Bila pena ini sudah menari...
Ingin ku coretkan apa yang tersirat dihati..
Sungguh kuat naluri ini...
Untuk berkongsi pengalaman diri...
Walaupun pengalaman yang dirasai ini...
Tidaklah sampai ke peringkat untuk di kagumi...
Cukuplah ia menjadi peringatan pada kita semua dan juga diri ini...


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih