Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Rabu, 9 Julai 2008

Kehidupan di UTeM (MHS2)

Cerita ini merupakan sambungan daripada Kehidupan di UTeM (MHS)

Granade tu kena sembunyikan kepala......jangan bagi abang fasi nampak kepala.....(yang bawah pakat sembunyi bawah kerusi, yang atas tu ada yang tutup guna beg la....macam2 cara lagilah)

Masa granade tu bermulalah sesi berleter bagi pelajar lelaki.....(yang pompuan dok gelak jer....)
Lepas tu kami diberi arahan CLEAR!!!!! (dok macam biasa balik la).....
Dah abis semua benda alah tu......bermulalah teknik baru yang bakal di ajar kat kami.......
Dengar muzik......tau dah teknik apa yang nak kena ni.....

Teknik 3 : Chicken Dance......
Teknik 4 : Pop Swek......
Teknik 5 : Libas.....libas.......aummmmm

Pastu kami dihidangi montaj untuk MHS hari tu........
Nampak la gambar tido (macam - macam gaya)
Pastu naik bas balik macam biasa kena jalan kaki masuk kolej......tido kul 2......

Hari 3

Hari ni adalah hari abang fasi bersama pelajar kerana dipenuhi oleh LDK dari pagi sampai ke petang....
Pagi tu kena dok kat atas pulak sebab lambat sampai....(tempat bawah dah penuh)....sejuk nak mampos sebab lubang air-cond tu betul2 kat atas kepala aku....(bayangkanlah.....hehehehehehe)
Pastu tu LDK ke-2 pulak dijalankan...... Rasa best sikit compare ngan LDK 1...... Kami kena nyanyi lagu Inila Barisan Kita (lagu perajurit la). Dah x berapa semangat nyanyi lagu tu, maka kami pun terpaksala nyanyi skali lagi lagu tu tapi semua perkataan blakang kena tukar kepada jalan, pisang, dan telur......Maka jadila Ini lah Barisan Jalan/Pisang/Telur........

Petang tu.....


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Selasa, 8 Julai 2008

Kehidupan di UTeM (Minggu Haluan Siswa-MHS)......

Ini merupakan sambungan daripada Perjalanan ke UTeM

MALAM HARI PENDAFTARAN

Kami semua dibawa ke kompleks sukan yang terletak kat Kampus Induk......malam tu hujan......abis basah.....pastu masuk dalam air-cond pulak.....fuh......macam dok kat kutub utara........
Sib baik tak kena dok kat atas...... kalau tak, beku aku malam tu............
First kena taklimat ngan Dekan Hal Ehwal Pelajar & Alumni atau nama popularnya HEPA.... Pakat khusyuk malam tu dengar taklimat dia.........


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Sabtu, 5 Julai 2008

Perjalanan ke UTeM2...

Sabtu 28 Jun 2008

Pagi

Kami pun memulakan perjalanan daripada umah Mak Su aku dalam kul 9.30.....
Dalam kul 11 sampai la ke Melaka........
Keluar2 tol Ayer Keroh nampak la sign board nak pi UTeM kampus induk.......pi la masuk ikut sign board tu. Bila dah sampai (kalau tak silap aku nama tempat tu nama Durian Tunggal) terkejut aku tengok macam mana nak belajar kampus pun tak siap lagi baru dok bina........
Bila tengok balik surat tawaran kena pi kat kampus industri kat Ayer Keroh........
Pusing balik la........ Tengok minyak dah hampir abis singgah la kat Petronas... sambil isi minyak tanya la abang tu kat mana UTeM ni ada kat mana sebenarnya ni..........
Sekali abang tu jawab ada 3 kampus terkejut beruk aku........Apa kes sampai 3 tempat ni.......
Pastu aku pun tanya le kat mana kampus industri coz aku kena daftar kat situ........
Abang tu kata ikut masuk simpang ke MITC (apa kebendenye MITC tu).............

Petang

Dah jumpa kampus tu aku cakap la kat ayah aku suruh singgah kat zoo pulak......... Maklumlah nak kena masuk U kan bukan senang nak jumpa lepas ni........
Masa dok kat depan Zoo Melaka tu aku suruhla ayah aku tempah hotel yang paling dekat ngan tempat aku nak daftar esoknya........ Dia kata dalam kul 2 boleh check-in......So masuk la dalam zoo dulu.......
Dah abis check-in kat AnCasa Hotel tu (kalau tak silap aku no bilik aku 417 kot)..... Mulalah menyemak apa yang kena bawak masa daftar esok..............
Check2 baru perasan baju kemeja putih lupa bawak(hehehehehehe)...... Kalut petang tu pi cari sebab esok dah nak daftar.........


Malam

Dah abis membeli maka macam biasalah perut mesti diisi........hehehehehe
Stop sat kat warung tepi jalan sebelum simpang jalan masuk ke hotel.........hehehehehe
Pastu terus balik ke hotel tido..........


Ahad 29 Jun 2008

Pagi

Berdebar2 la nak masuk daftar kat U............. Pagi tu check skali lagi borang yang nak wak pi masa daftar........ Masa tengah check tu teringat pulak yang slip keputusan SPM yang fotostat......(memang mat lupa la aku ni)


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih