Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Selasa, 3 April 2012

Terlalu besar untuk pegang lama - lama...

Dah lama rasanya blog ni tak dikemaskini...
Minta maaf la kepada semua pembaca yang setia mengunjungi blog ini...
Terima kasih yang teramat saya ucapkan kepada yang masih sudi mengunjungi blog ini...
Untuk kali ini saya nak berkongsi satu cerita...
Cerita biasa tapi mempunyai dua maksud...
Jadi kepada yang rasa - rasa belum cukup umur lagi tu...
Jangan lah teruskan membaca...
Sepasang suami isteri sudah lama mencuba untuk mendapatkan anak...
Setelah mendapatkan nasihat dari doktor...
Akhirnya mereka bersetuju utk menggunakan kaedah “anak tumpang”...
Atau kata lain, isterinya itu akan menggunakan benih lelaki lain utk mengandung...
Setelah bersetuju dan memilih bakal lelaki yang akan “menyedekahkan” spermanya...

Maka satu hari berkatalah si suami
"Ok sayang.. abang pergi dulu… sebentar lagi lelaki tu akan datang…"

Lelaki yang dimaksudkan ialah yang nak dermakan sperma dia...
Sambil menunggu kedatangan penderma tersebut...
Tiba - tiba muncul seorang jurugambar yang kerjanya ambik gambar-gambar bayi...
"Selamat pagi puan.. saya datang utk…"

Belum sempat habis bercakap, si isteri tadi memotong kata-katanya dan berkata
"Oh ya.. saya memang menunggu awak..."

"Errr ye ke?”

Kehairanan photographer tu...

"Kalau macam tu..bagus la... Saya dah buat banyak bayi yang istimewa..."

Maksudnya gambar bayi yang baik la...

"Itu la yang suami dan saya harapkan... Silakan masuk..dan duduk la... Hmmm macamana kita nak start?"

Tanya si isteri setelah beberapa ketika...

"Serahkan pada saya puan…Saya selalunya buat di bathtub…Sekali kat atas sofa... Dan beberapa kali di katil... Kekadang kat atas lantai diruang tamu saja... Itu pun seronok juga..anda mesti suka…"

Kata lelaki tadi menerangkan tempat2 yang sesuai utk diambil gambar..

"Bathtub??? Atas lantai…??? Patutlah ianya tak pernah berkesan pada saya dan suami... Kami selalu lakukan di bilik tidur saja..."

Jelas isteri…

"Puan, tak da orang yang boleh gerenti ianya baik setiap kali... Tapi kalau kita pelbagaikan posisi dan saya shoot dari beberapa angle... Saya jamin… Anda akan suka dengan resultnya…"

Si isteri tercengang...

"Puan..dlm keja saya nie... Seseorang mesti mengambil masa sikit... Saya suka berada di luar dan di dalam buat beberapa ketika... Tapi tentu puan tak suka...”

Photographer tadi mengeluarkan gambar2 bayi yang sungguh comel dari briefcasenya...

"Yang ini saya buat masa di atas bas kat London..."

"Hah!…atas bas????"

Terkejut si isteri…

"Yang kembar ini plak memang tak disangka2... Bila anda tau bahawa memang susah nak bekerjasama ngan emaknya..."

Kata photographer tadi...

"Emaknyer susah nak bekerjasama???"

Tanya si isteri...

"Ya… memang susah.. sehingga saya terpaksa bawa dia ke Hyde Park utk buat keja dengan baik... orang ramai mengerumuni kami ketika itu... Untuk melihat dengan jelas apa yang kami lakukan…"

"Di depan public???"

Terkejut si isteri.

"Ya..dah tu..lebih kurang 3 jam baru selesai... Emaknya.. menjerit, terpekik... Sehingga saya tak boleh nak concentrate... Bila tupai2 dah datang menghampiri alat saya... Saya terpaksa berhenti melakukannya..."

Cerita si Photograper...

"Awak maksudkan tupai-tupai tu really usik awak punya… alat??"

Tanya si isteri...

"Ya puan… Tak per la... Puan dah bersedia ker... Saya akan siapkan tripod… Lepas tu kita akan mulakan..."

Jawab si photographer...

"Tripod??? Nak buat aper???"

Tanya si isteri...

"OH... itu utk laraskan alat saya nanti… Ianya terlalu besar utk saya pegang lama-lama... Errr... Puan?? Puan?? Laaa... Pengsan pulak dia ni!!"

Sekian...
Cerita ini tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang mati...

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih