Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Jumaat, 3 Oktober 2008

Apa Itu Hari Raya Aidilfitri.......


Mungkin ada yang kurang mengetahui apa itu 'Eid ul-Fitr' atau Hari Raya Aidilfitri. Di sini penulis ingin menerangkan serba sikit tentangnya...
Hari Raya Aidilfitri (b.Arab: عيد الفطر 'Eid ul-Fitr "perayaan fitrah") disambut pada 1 Syawal tahun Hijrah. Perayaan tersebut juga dikenali sebagai Hari Raya Puasa, Hari Raya Fitrah, dan Hari Lebaran (Indonesia). Hari Raya Aidilfitri merupakan perayaan yang dirayakan oleh umat Islam di seluruh dunia bagi meraikan kemenangan pada bulan Ramadhan yang mana umat Islam telah menjalani ibadat puasa dengan tekun (betul ke tekun...) dan ikhlas (yang ni confirm bukan semua). Ia merupakan antara dua perayaan terbesar bagi umat Islam (selain Hari Raya Korban).

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Selamat Hari Raya..........


Pertama sekali penulis ingin menyusun sepuluh jari tangan dan kaki (boleh ka???) ingin memohon maaf zahir dan batin kepada semua pelawat blog ini........

Post kali ni lambat sikit dari biasa sebab tak sempat nak online..... Biasala bila balik kampung.... Kalau kat umah ada la (tu pun kalau cc bukak)......


Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih