Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Rabu, 3 Ogos 2011

Facebook Sidebar kepada Chatbox yang asal...

 ****kemaskini (13-08-2011) : Facebook Chat Sidebar Disabler (versi 1.9.7)

Sebelum ni penulis ada bagitau mengenai cara untuk betulkan Facebook Chat Sidebar (FCS)...
Buat apa nak betulkan kalau boleh dapatkan yang asal??
Tak percaya??
Ya dan semua atas ihsan Syamsul Qohar...

tukar chatbox kepada yang lama

Mesti anda rindukan chatbox lama ni kan??
Chatbox ni hilang bila facebook gantikan dengan FCS...
Jadi meh kita tukar balik kepada yang lama...
Nak tahu macam mana caranya??
Teruskan membaca...

Anda hanya perlu memasang extension ni kat pelayan web anda gunakan...
Benda yang tak seronoknya ialah anda tak boleh guna lagi video chat...
Jadi sapa yang nak guna jugak video chat daripada facebook...
Boleh la pakai VasanSoft Chat Mechanic betulkan Facebook Chat Sidebar...
Rasanya tak dak sapa nak pakai kot video chat tu...
Pakai skype atau yahoo! messenger atau instant messenger lain lagi bagus untuk video chat...
Sila pilih sendiri extension yang mana sesuai dengan pelayan web anda gunakan...

: Firefox Extension
: Google Chrome Extension
: Opera Extension

Klik saja pada pautan kat atas tu...
Buat masa ni cuma ada untuk Firefox, Chrome, dan Opera saja...
Jadi sapa yang pakai Internet Explorer, Safari, dan lain - lain lagi...
Boleh muat turun pada pelayan web yang ada extension kat atas tu ya...
Kalau tak tau kat mana nak muat turun...
Klik mana - mana ikon yang berkaitan untuk muat turun pelayan web yang anda suka...
Tak pun klik kat perkataan yang menunjukkan pelayan web yang anda suka...
Kalau tak tau jugak nak ambik yang mana...
Komen kat bawah ye...
Sekian...

****kemaskini (13-08-2011) : Facebook Chat Sidebar Disabler (versi 1.9.7)
***kemaskini (01-08-2011) : muat turun versi terbaru VasanSoft Chat Mechanic Script bagi sapa yang inginkan chatbox lama dan juga fungsi video chat...

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih