Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Jumaat, 22 Julai 2011

Penting!!! Hati - hati dengan URL Blogger...

Mesti ramai yang tertanya - tanya kan...
Apahal la pula budak nih...
Apa pulak yang bahaya pasal URL Blogger??
Aku tengok ok saja...
Tak dak apa - apa masalah pun...

blogger URL

Pernahkah anda terfikir apa akan jadi kalau tersalah tulis URL...
Kalau yang salah tulis tu nama blog tu...
Mesti keluar blog lain kan??
Tak pun blogger suruh daftar baru sebab nama tu tak dak tuan lagi...
Itu kalau salah nama blog...
Tapi kalau salah dekat "blogspot.com" macam mana??
Mesti ramai yang kata "Takkan blogspot pun salah eja"??
Sapa yang fikir macam ni mesti tengah senyum baca...

Memang tak dinafikan blogger memang sangat popular...
Jadi peratusan nak salah tulis tu kecil kan??
Mesti orang akan tulis "namablog.blogspot.com" punyalah...
Tapi macam mana pula kalau orang tu tak perasan kata salah??
Sepatutnya tulis "manma90.blogspot.com"...
Tapi pi tulis "manma90.blogpot.com"...
Ataupun pi tulis "manma90.blogpsot.com"...
Nampak macam tak dak bezakan ketiga - tiga URL kat atas??
Sapa yang mata dia memang tajam akan nampak apa perbezaannya...

Bagi sapa yang tak nampak tadi tu dah nampak ka dak lagi??
Kalau tak nampak mai nak habaq sikit...
Perasan tak URL yang kedua tu tak dak huruf 's' pada 'blogpot'??
Perasan tak URL yang ketiga tu huruf 's' lepas huruf 'p'??
Kalau tak nampak jugak pi la potong spek tebal - tebal...
Mana tau kalau - kalau mata rabun ka...
Tak dak pun rabun silau kan??

URL tu akan membawa anda semua ke satu laman...
Yang mana dinamakan dengan tajuk...
"Mega Site of Bible studies and information"
Laman untuk pengajian dan maklumat Bible...
Sebab URL utamanya http://www.blogpot.com dan http://www.blogpsot.com...
Jadi semua URL yang berkaitan akan diredirectkan ke URL utama mereka...
Ada ka Bible yang betul sekarang ni??
Dah tak wujud dah yang betul - betul orang tak ubah...
Sebab yang betul - betul tu hanya orang freemason saja yang boleh tengok...
Tu pun yang dah peringkat tinggi nak mampus...
Peringkat 33 yang mana mereka menyerahkan seluruh jiwa raga mereka kat Iblis...
Dan depa ni yang paling alim pasal Islam...
Semata - mata untuk hancurkan Islam dari muka bumi ni...

Apa yang ada dalam laman sesawang tu??
Dakyah tentera Dajjal Laknatullah...
Banyak yang mereka katakan...
Ada satu bahagian tu ditulis "Israel should regain Jerussalam"...
Apa merepek diaorang tulis tu...
Israel memang tak pernah diiktiraf sebagai negara...
Dan satu - satunya negara haram yang kebal daripada undang - undang...
Tak payah lah nak bukak laman web tu...
Banyak informasi kat dalam tu yang tipu......
Lagipun satu klik akan menambahkan kepopularan laman web tu...
Lagi popular, lagi senang la orang nak dapat...
Cara depa terangkan tu memang nampak macam betul...
Boleh tambah lagi kuota orang Islam yang murtad kat dunia...
Daripada buka laman web kat atas tu...
Baik bukak laman web kat bawah ni...

Wahyu Terakhir Nabi Muhammad vs Misi Gereja Vatican...

Jadi pastikan URL blogger yang nak ditulis tu betul...
Elakkan kesilapan yang bakal mempopularkan lagi laman web tu...
Kalau boleh pi buat laporan kat SKMM suruh sekat...
Baik sekat laman web ni daripada laman web perkongsian fail...
Betul tak??
Berdoalah agar kita sentiasa dilindungi rahmatnya...
Hanya disebabkan satu huruf sahaja...
Ingatlah kata - kata Rasulullah semasa Khutbah Terakhirnya...

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil.

Air yang menitis di atas batu secara berterusan...
Batu yang besar pun akan rosak disebabkan oleh air yang kecil...
Ini adalah antara benda - benda kecil yang dilakukan untuk menyesatkan manusia...
Banyak lagi perkara kecil yang dilakukan diluar kesedaran kita...
Sekian~

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih