Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Selasa, 17 November 2009

Pertemuan semula...

Akhirnya...
Cuti semester bermula...
Internet yang hilang dapat semula...
Artikel baru bertemu pembaca...

Setelah lama tidak mengemaskinikan blog...
Jadi penulis harap artikel ini bakal mengubat kerinduan pembaca...
Yang lama menunggu artikel baru daripada blog ini...
Chewah...
Ayat macam blog ni popular jer...
Satu minggu nak dapat 20 pengunjung pun susah...
Ntah2 dh tak de lagi orang yang nak melawat blog ni...

Hmm...
Tak per lar...
Sbb tujuan sebenar penulis uat blog nih pun suka2 jer...
Jadi penulis tak kisah sangat ad orang nak bace ke tak...
Lagipun nama MANMA tuh sebenarnya dah ad sebelum wujudnya blog nih...
Kalau tak silap penulis nama company kot...
Ntah ler...
Penulis pun tak berapa ingat...

Oklah...
Kali ni penulis nak cite sikit macam mane sejarah penulis uat blog nih...
Nih semua sebab geram tengok kawan2 sekolah penulis dulu...
Sorang2 uat blog guna blogspot...
Penulis pun tak tau sebenarnya ap itu blog masa mula2 nak uat dulu...
Men buat jer...
Nama blog nih pun men gabung2 jer...
Dapat idea daripada senior sekolah...
Men gabung2 nama pastu jadi la satu nama...
"MANMA Site"...
Kekal la sampai ntah bila...

Start uat bulan April lepas gi kem PLKN Sintok UUM...
Lagi tepat dah dapat result SPM...
Ngah tak dak kerja waktu tu...
Sambil jaga arwah Pak Su ak dulu...
Wujudlah satu blog...
Terkiyal - kiyal gak penulis masa mula2 dulu...
Template pun pakai yang stock punyer...
Pastu gadjet pun pkai yang google bagi jer...
Tak ad inisiatif nak pi cari gadjet len...

Lepas masuk Universiti Teknikal Malaysia Melaka atau nama manjanyer UTeM...
Penulis jumpa satu blog yang dapat membantu penulis...
"Blog Menjerit" namanyer...
Dari situlah penulis dapat cara2 nak uat blog bagi cantik...
Tapi tak cantik gak bila penulis yang uat...
Mau taknyer...
Haram satu benda yang penulis buat pun tak tau...
Main copy n paste...
Tak dak edit2 langsung...
Kalau uat rajah pergerakan data nih dah salah...
Tak der proses antara dua sumber...
(Mentang2 lah baru belajar benda nih... Adeh...)

Bila dah lama uat blog...
Baru la tahu cmner nak menulis...
Kalau tak pakai men tulis jer...
Ntah ap yang ditulis pun tak tahu...
Huhuhu...

Sekian saja post kali nih...

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih