Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Jumaat, 3 Julai 2009

Selamat Tinggal Kedah...

Hehehe...
Tajuk kat atas tu tak boleh blah...
Macam nak pi jauh la pulak...
Padahal nk pi Melaka jer...
Pastu bukan lama pun...
Kejap je...
Tak sampai setahun pun...

Erm...
Nape ye tetiba gatai tangan nk tulis pasal bende ni...
Alaaa...
Bukan sebab ap pun...
Cuma ak dpt tahu kata sem depan ak akan tinggal kat hostel baru...
Hostel yang mungkin tak pernah wujud sebelum ni...
Hostel tu diaorang kata masih baru lagi...
Sebab sebelum ni pun ak tak pernah dengar pun...
Tempat dia pun ak tak tau kat mane...
Nama hostel tu kalau tak silap ak la "Murai Jaya"...
Nape diberi nama tu pun ak tak tau...MANMA Site
Hehehe...
Mungkin sebab banyak burung murai kot...
Tak pun tokei dia tu mulut murai...
Eh2... ap ak fikir plak ni...MANMA Site
Huhuhu...
Adeh...

Pagi 1hb Julai 2009...
Dalam tengah dok blur tu...
Tetiba plak posmen dtg...
Mula2 ak ingat tak de pape...
Sbb besa r kan bila posmen dtg...
Jadi ak pun pi la ambik surat tu...
Hahaha...
Gelak besar ak bila baca surat tu...
Ak ingat dh tak sampai dah...
Surat daripada UTeM...
Malas tol r UTeM ni...
Nama ngan alamat ak pun pelekat jer...
Dan nama kolej kediaman ak pun tak dak...
Macam nak halau kluar dari UTeM jer...MANMA Site
Hehehe... emo la pulak... adeh...
Pastu terdetik la plak nk pi laman web UTeM...
Ni dia info kat laman web tu...


MANMA Site

Klau tgk daripada gambar kat atas tu...
Murai Jaya tu adalah rumah teres...
Kan dia tulis Murai Jaya teres...
Klau btul la...
Sem 1 Tahun 2 atau sem 3 ni...
Ak tinggal kat rumah teres...
Huh...
Tak kan UTeM nak sewa rumah kot...
Satu fakulti nak tinggal...
Banyak jugak rumah kalau nak sewa tu...MANMA Site
Aaahhh...
Mimpi jer la ak...MANMA Site
Tapi kan...
Tgk peta yang diaorang bagi tu...
Walaupun peta tu tak berapa betul...
Rasa2nye Kolej Kediaman tu jauh daripada kolej2 lain...
Sebab ak tanye org yang agak terer gak pasal Melaka...
Dia kata hostel tu dekat area2 function malam aritu...
Erk... Jauh gak tu...

Erm...
Apa pun tak pe lah...
Alhamdulillah masih ada tempat tinggal...
Banyak lagi orang yang tak de tempat tinggal...
Cian diaorang...
Huhuhu... (insaf kejap...)
Cukup la setakat ni...
Selamat Tinggal pekan Jitra...
Selamat Tinggal negeri yang tercinta Kedah Darul Aman...
Ak mahu sambung belajar...
Tunggu kedatangan ak Melaka...
Sekian~


***********************************************************************************
*kemaskini*
11 Ogos 2010 - Peta ke Kolej Kediaman Universiti Teknikal Malaysia Melaka...

Klik gambar untuk paparan lebih besar

Petunjuk :
1. Kolej Kediaman UTeM Taman Murai Jaya, Durian Tunggal, Melaka.
2. Kolej Kediaman UTeM Taman Tasik Utama 2, Ayer Keroh, Melaka.
3. Kolej Kediaman UTeM Taman Tasik Utama 3, Ayer Keroh, Melaka.
4. Kolej Kediaman UTeM Murni, Bukit Beruang, Melaka.
5. Kolej Kediaman UTeM D' Apartment, Bukit Beruang, Melaka.
6. Kolej Kediaman UTeM Emerald Park, Bukit Beruang Melaka.
7. Kolej Kediaman UTeM Bunga Raya, Bukit Beruang, Melaka.

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

4 ulasan:

  1. wehh... murai jaya katne? pening dah aku google nihhh

    BalasPadam
  2. ini yang paling latest ke kedudukan tempat tinggal pelajar ikut fakulti kat kolej kediaman ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tempat tinggal yang paling latest xde Kolej Kediaman UTeM Taman Murai Jaya...
      Dan ada pertambahan lagi dua tempat kolej kediaman...
      Kolej Kediaman UTeM Lestari (dlm Kampus Induk)...
      Kolej Kediaman UTeM Pulau Gadong (untuk FPTT dan berdekatan dengan kampus bandar)...

      Tempat tinggal kat kolej kediaman tak ikut fakulti...
      Sekian

      Padam

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih