Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Rabu, 9 Julai 2008

Kehidupan di UTeM (MHS2)

Cerita ini merupakan sambungan daripada Kehidupan di UTeM (MHS)

Granade tu kena sembunyikan kepala......jangan bagi abang fasi nampak kepala.....(yang bawah pakat sembunyi bawah kerusi, yang atas tu ada yang tutup guna beg la....macam2 cara lagilah)

Masa granade tu bermulalah sesi berleter bagi pelajar lelaki.....(yang pompuan dok gelak jer....)
Lepas tu kami diberi arahan CLEAR!!!!! (dok macam biasa balik la).....
Dah abis semua benda alah tu......bermulalah teknik baru yang bakal di ajar kat kami.......
Dengar muzik......tau dah teknik apa yang nak kena ni.....

Teknik 3 : Chicken Dance......
Teknik 4 : Pop Swek......
Teknik 5 : Libas.....libas.......aummmmm

Pastu kami dihidangi montaj untuk MHS hari tu........
Nampak la gambar tido (macam - macam gaya)
Pastu naik bas balik macam biasa kena jalan kaki masuk kolej......tido kul 2......

Hari 3

Hari ni adalah hari abang fasi bersama pelajar kerana dipenuhi oleh LDK dari pagi sampai ke petang....
Pagi tu kena dok kat atas pulak sebab lambat sampai....(tempat bawah dah penuh)....sejuk nak mampos sebab lubang air-cond tu betul2 kat atas kepala aku....(bayangkanlah.....hehehehehehe)
Pastu tu LDK ke-2 pulak dijalankan...... Rasa best sikit compare ngan LDK 1...... Kami kena nyanyi lagu Inila Barisan Kita (lagu perajurit la). Dah x berapa semangat nyanyi lagu tu, maka kami pun terpaksala nyanyi skali lagi lagu tu tapi semua perkataan blakang kena tukar kepada jalan, pisang, dan telur......Maka jadila Ini lah Barisan Jalan/Pisang/Telur........

Petang tu.....


LDK 3 - Waktu ni la aktiviti suai kenai mula dijalankan menggunakan teknik yang amat popular iaitu dengan kenalkan diri pastu trademark......Orang sebelah kena buat trademark orang sebelumnya dan trademarknya sendiri.....begitulah seterusnya........


LDK 4 - Kena cipta benda yang dah dicipta tapi kena guna teknologi......cth: Cermin Mata Ajaib, Minyak Urut serbaguna, dan kuali ajaib (kumpulan aku la kena buat kuali ni) Masa bentang macam - macam jadi.......Cermin mata boleh x-rayla.....Minyak Urut combo ngan deodrant.....Kuali + MP3 + TV.......


LDK 5 - Kena debat sapa yang layak untuk dapat paracut........ Kumpulan aku kena jadi askar yang bunuh kawan.....lain2 kumpulan kena jadi penagih,pimimpin yang rasuah, dan imam gatal..... Keputusannya semua mati dalam kejadian.......

LDK 6 - Kena bina bangunan.....guna s/khabar, mancis, dan benang serta sedikit pita pelekat......
Syaratnya bangunan yang dibina mesti kukuh apabila diuji di atas bukit yang terletak bersebelahan yang berangin kuat....... Group aku kalah coz baru tak je dah berkecai sebab tapak ringan sangat.................yang satu group lagi tinggal tapak saja.................tapi kalah juga bila depa tak kasut kat atas binaan tu (salah kumpulan depa yang tak) pakat kena la sifir siput............

Malam tu ada forum pelajar........ Yang bestnya semua ahli panel malam tu dari FTMK........ Pastu ada taklimat pasai pesta sukan esok harinya.....ada dua kategori...........
Terbuka : kayak ngan lompat galah - tak lawan......cuba2 saja...
Berentap: futsal L&P, bola jaring L&P, sepak raga, touch rugby L&P, dan lain2
Pastu abg2 fasi mengenakan kami ngan teknik baru lagi...........

Teknik 6 : Tepuk2 UTeM......

Pastu balik tido...................

Hari 4

Pagi tu ada pesta sukan antara fakulti............ aku tak masuk pun.... jadi tukang sorak jer.......
Tak dan nak abih dah hujan............ jadi semua mahasiswa & mahasiswi bertempiaran la lari mencari perlindungan dari rahmat Tuhan (kan hujan tu rahmat tuhan)........
Pastu kami diarahkan masuk ke dalam dewan dan pertandingan hari tu dibatalkan........
Dah abis semua masuk tetiba je fasi suruh granade laki ngan pompuan skali.............. Dah abis berleter macam biasa la CLEAR!!!! Pastu abang fasi nak memain kot depa suruh granade lagi pastu clear pastu granade pulak pastu clear sampai ada yang tak mau clear coz tau satgi mesti granade punya......................

Petang tu ada 'Campus Tour' (jalan2 melawat kampus la)........................ dah abis induk pi la kat induatri pulak........... Fasi yang bawak aku tu malas sikit......... jadi ada tempat yang tak diberitahu masa melawat tu.......
Balik kul 4 petang and kul 6 ptg pi kat induk...........

Malam tu taklimat pasai nak daftar matapelajaran esok harinya...............
Pastu teknik baru lagi:

Teknik 7 : Tepi depan tepi depan blakang.............
Teknik 8 : Lagu (tah macam lagu orang afrika jer.........tak tau lagu apa)

Pastu ada sedikit taklimat pasai malam penutup esoknya...........

Hari Terakhir Minggu Haluan Siswa..............

Jumaat 4 Julai 2008

Pagi tu pi naik bas ikut fakulti......... disebabkan fakulti aku kat cubic maka aku pun naik bas cubic.............
Pagi tu ada taklimat daripada Dekan FTMK..... Presiden FICT'S.......
Yang bestnya masa rehat tu kami ni jadi VIP la coz fakulti lain kena ambik sendiri makanan tapi kami orang tolong bawakkan.........................
Pastu naik BK 17..........taklimat...........
Solat Jumaat kat Masjid Al - Alami MITC................
Balik solat tu pi la daftar mata pelajaran.................. masuk makmal pengaturcaraan 4..........
Daftar semua on-line........... tak yah isi borang banyak2............ pi situ register masuk portal pastu pendaftaran matapelajaran click kat matapelajaran yang akan diambil tahun tu pastu submit....... dan print slip pendaftaran.......... setel..............

Malam tu majlis perasmian penutup MHS.........
Ada yang menari, ada yang jadi orang zaman batu, ada yang jadi doremon dan macam2 lagila........
Tido dalam kul 3.00 pagi...............

Ikuti sambungan cerita di UTeM dengan melawat blog
"Diari Hati"

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih