Social Icons

twitterfacebookgoogle plusmyspacerss feedemail

Selasa, 6 Julai 2010

JoinMuslims.com. alternatif selain Facebook.com.

Facebook (FB) merupakan salah satu lamanweb sosial yang popular pada masa kini...
Sampai dikatakan bila mula - mula FB naik...
Semua laman sosial yang popular pada masa tuh semua jatuh...
Ianya dilancarkan pada 14 Februari tahun 2004...
Semua orang tahu penciptanya adalah Mark Zuckerberg...
Seorang mahasiswa Havard yang berbangsa yahudi...

Bagi sesetengah umat Islam...
Bila dengar saja yahudi...
Terus nak boikot...
Tapi rasa bersalah pulak...
Sebab member - member banyak ada FB...
Jadi nak tak nak buat la jugak FB...

Tahukah anda...
Apabila profil FB telah di cipta...
Maka profil tuh tak boleh nak delete dah...
Yang boleh buat hanya deactivate saja...
Tu pun kalau log masuk balik...
Automatik teractivate...

Satu lagi...
Kalau anda tertulis perkataan "Israel" dalam profil anda...
Anda akan terus dicop sebagai fan bagi page Israel...
Jadi orang yang tak tau...
Dia akan kata anda pro-Israel...
Kalau anda dapat terangkan dan dia faham...
Alhamdulillah...
Kalau tak...
Anda akan terus dipersalahkan atas kesalahan yang tak pernah anda buat...

Abes tuh...
Nak join laman sosial mana??
MySpace dah macam haram...
Gambar pelik-pelik...
Friendster pulak...
Nampak macam budak - budak...
Nanti apa pulak orang kata...

Haaa...
Jangan risau...
Bukan orang yahudi saja pandai IT...
Orang Islam pun pandai jugak...
Bahkan ada lagi pandai daripada yahudi...

Jadi marilah ramai - ramai kita join laman sosial nih...
JoinMuslims.com...
Laman web nih dibangunkan oleh orang Pakistan...
Bekas pelajar Universiti Punjab, Lohore, Pakistan...
Bagi orang Islam...
Ni la laman sosial yang terbaik buat masa sekarang...
InsyaAllah...

Selamat Mencuba...

Suka Artikel ini? :

Ikut MANMA Site di facebook :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
Kembali ke Atas | Orang Sedang Membaca Disokong oleh | Dibina dan dikemaskini oleh "MANMA™ Site"
Kualiti terbaik menggunakan atau atau pada resolusi 1024x768 atau lebih